20:50 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14020

  Un copac din România a ajuns în finala concursului “Arborele European al Anului”.

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Între 1 și 28 februarie se desfășoară concursul Arborele European al Anului. Prin procedura de vot urmează să fie ales copacul cu cea mai frapantă istorie. În final au reușit să ajungă 15 arbori, dintre care Platanul falnic din Câmpeni, cu o vârstă de 200 de ani. La această oră "reprezentantul" României a reușit să acumuleze 5974 de voturi.

  "Platanus hibrida din Câmpeni - Munții Apuseni,  are o poveste incredibilă. La începutul anului 2018, la inițiativa autorităților locale, i-a fost sculptat în scoarță marcajul de tăiere. Comunitatea s-a unit în jurul arborelui și s-a luptat pentru salvarea sa, transformându-l într-un simbol al iubirii pentru natură și unitate, atât pentru comunitatea din Munții Apuseni, dar și pentru toți românii. În cinstea Centenarului României, Platanus hibrida a primit titlul de "Arborele Românesc al Anului", se spune pe site-ul oficial al concursului.

  Concursul este organizat de “Environmental partnership association”, o comuniune a șase fundații pentru protecția mediului din România, Bulgaria, Cehia, Polonia și Slovacia.

  Fiecare vizitator poate vota pentru cel mult doi arbori cu cea mai interesantă istorie. Potrivit regulilor concursului, în ultima săptămână a votului rezultatele sunt ascunse.

  Câștigătorul va fi anunțat pe 19 martie, la Bruxelles.

  Tematic

  Atenţie, vremea rea continuă, copaci căzuți, mașini blocate – avertizări de cod galben
  Sute de copaci picaţi peste maşini, stâlpi de lumină la pâmânt, români în beznă
  Dezastru în Bucureşti: Copaci şi stâlpi căzuţi, maşini avariate, polei, drumuri de gheaţă
  Moment înregistrat pe VIDEO - un copac a căzut peste un local de lux din Capitală
  Tagurile:
  România, concurs


  Știrile Zilei