15:13 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Regele Carol al României și Prințul Mihai

  Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai

  © AP Photo /
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Casa Regală a României (62)
  32212

  Regele Carol al II-lea va fi reînhumat în Noua Catedrală de la Mănăstirea Curtea de Argeș, alături de fiul său, Regele Mihai, la 66 de ani de la moarte sa.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Regele Carol al II-lea va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai, anunță TVR. Osemintele monarhului urmează a fi mutate în Noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeș.

  Ceremonia va avea loc pe 9 martie, urmând să fie oficiate două slujbe – una în vechea Mănăstire Curtea de Argeș, unde au fost înmormântați primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria și Ferdinand și o altă ceremonie în noua necropolă Regală.

  Carol al II-lea este singurul rege al României care a fost înmormântat în afara bisericii. Monarhul decedase pe 4 aprilie 1953, în Portugalia, la vârsta de 60 de ani.

  În anul 2003, guvernul României a decis să repatrieze osemintele acestuia. Regele Mihai refuzase să participe atât la înmormântarea, cât și la ceremonia de repatriere a rămășițelor tatălui său, pe care refuzase să-l ierte. Astfel, Familia Regală a fost reprezentantă în Portugalia, în anul 2003, de principele Radu, iar la ceremonia din România Casa Regală a fost reprezentantă de Principesa Margareta și soțul acesteia, Radu Duda.

  Până în prezent, sicriul lui Carol al II-lea a stat într-o criptă special amenajată într-un paraclis de la Mănăstirea Curtea de Argeș. Noua Catedrală, unde urmează a fi reînhumat pe 9 martie Regele, a fost finalizată abia la moartea Reginei Ana. Tot aici urmează să fie mutate osemintele Reginei Mame-Elena din Elveția și pe cele ale micuțului prinț Mircea, de la Bran.

  Regele Carol al II-lea s-a născut pe 15 octombrie 1893, fiind primul născut al lui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria.

  Тема:
  Casa Regală a României (62)

  Tematic

  „Primul nostru Crăciun fără Regele Mihai” - Mesajul Majestății Sale Margareta
  Dan Puric, cuvinte răscolitoare, la cumpăna dintre ani: Darul Regelui pentru noi
  Parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai. Cum puteţi lua parte la eveniment
  Regele Ferdinand și Lupu Dinescu au intrat în Odesa
  Nepotul regelui Mihai s-a căsătorit – nici o rudă de-a sa nu a participat - VIDEO
  Instituția „Regele Mihai I” va primi 860.000 euro pe an de la stat. Iată cu ce se va ocupa
  Tagurile:
  Curtea de Argeș, Regele Mihai I, Casa Regală a Românie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei