09:04 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11620

  Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avut mult de lucru mai ales la nivelul Capitalei, acolo unde au participat la 130 de intervenții.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Vremea rea care a pus stăpânire pe țara noastră a făcut prăpăd, iar cei care au simțit cel mai bine aceste efecte sunt reprezentanții Inspectoratelor Pentru Situații de Urgență, care au acționat ”la foc continuu”.

  În contextul manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt puternic, lapoviță și ninsori, începând de ieri, ora 14.00, până astăzi, la ora 07.00, s-au înregistrate situații de urgență la nivelul a 18 județe. Este vorba despre Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Iași, Olt, Mureș, Prahiva, Sibiu, Satu Mare, Teleorman, Timiș și Tulcea, precum și despre municipiul București.

  Echipele ISU împreună cu autoritățile publice locale au intervenit pentru deblocarea a 10 autoturisme cu 19 persoane, degajarea a 69 de copaci, 15 cabluri electrice, 16 panouri publicitare, 9 stâlpi de electricitate. Au fost avariate 37 autoturisme și 7 acoperișuri de imobile.

  Bucureștiul, afectat de vijelie

  ”În urma crengilor doborâte de vântul puternic, două persoane din municipiul București au fost rănite și au avut nevoie de transport la spital”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe pagina sa de Facebook. 

  Cele mai semnificative efecte ale vântului puternic s-au înregistrat în Capitală, unde pompierii au acționat în 130 cazuri pentru îndepărtarea arborilor, stâlpilor sau panourilor publicitare de pe autoturisme sau de pe carosabil.

  Din cauza zăpezii abundente și a viscolului care îngreuna vizibilitatea, două autoturisme cu patru persoane din județul Harghita, patru autoturisme cu 12 persoane din Olt și un autoturism cu 3 persoane din Sibiu au rămas bocate, fiind necesară intervenția intervenția autorităților.

  În județul Iași, din pricina poleiului, trei autoturisme nu au mai putut înainta din cauza poleiului și au avut nevoie de ajutor din partea drumarilor.

  La această oră nu sunt semnalate autoturisme blocate sau persoane cu afecțiuni medicale la care să nu se poată ajunge din cauza vremii nefavorabile.

  Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit situației transmise de distribuitorii de energie electrică, au fost înregistrate avarii în 29 localități din 8 județe – Arad, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Timiș și Vrancea.

  În teren acționează mai multe echipe tehnice pentru remedierea avariilor.

  Tagurile:
  Vânt, Roma, dezastru


  Știrile Zilei