03:06 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Complexul Energetic Oltenia

  Situație dramatică la CE Oltenia, 4 decese luna aceasta– ”Murim pe capete!”

  © Photo: Facebook / Complexul Energetic Oltenia
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13930

  Sindicaliștii trag un nou semnal de alarmă privind condițiile grele de lucru și spun că nu se știe ce va fi pe viitor – parlamentarii, acuzați de indiferență.

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Probleme mari la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde, ieri, un angajat a decedat. Este vorba despre inginerul Constantin Bertea care lucra ca șef de sector la Cariera Jilț Sud. Bărbatul nu a mai ajuns la Schimbul unu.

  Liderii de sindicat vorbesc din nou despre condițiile grele de muncă din cariere. În acest sens, ei cer insistent reducerea vârstei de pensionare în minerit.

  ”Dânsul lucra dinainte de Revoluție la carieră. Nu mai am cuvinte… Este al patrulea caz și nu știu ce mai urmează. Murim pe capete!” a declarat Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, potrivit gorjeanul.ro

  De asemenea, Popescu a criticat parlamentarii din Gorj, afirmând că aceștia nu au timp de solicitările minerilor și energeticienilor pentru reducerea vârstei de pensionare. În schimb, mai spune acesta, parlamentarii gorjeni au timp pentru pensiile lor speciale, pentru salarii.

  Sindicalistul a adăugat că stresul și suprasolicitarea contribuie la decesele premature.

  ”E stresul acela continuu de a ne duce la locul de muncă știind situația precară pe care o avem, nu revizii lunare, nu revizii anuale la excavatoare, la benzile transportoare”, a menționat Popescu.

  Tagurile:
  Decese, Electrica Oltenia, Oltenia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei