04:10 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  22921

  Mafia lemnului provoacă o adevărată catastrofă în munții Neamțului, și asta chiar sub ochii autorităților.

  BUCUREȘTI, 5 mart - Sputnik. Autoritățile nemțene au devenit complicii dezastrului ecologic din munții Neamțului, pădurile din proprietatea statului au trecut peste noapte în proprietatea unor indivizi care le defrișează  periodic, distrugând într-un an ce în mod natural crește în cincizeci de ani.

  O bună parte din masa lemnoasă este scoasă ilicit din județul Neamț, iar autoritățile se fac că nu observă ce se petrece, despre aceasta informează publicația ZiarPiatraNeamț.

  Potrivit sursei citate, drumurile au ajuns într-o stare deplorabilă din cauza transportului de mare tonaj ce transportă masa lemnoasă, iar localnicii sunt puși la punct dacă încearcă să spună lucrurilor pe nume. Locuitorii spun că primarii din zona muntelui sunt prea corupți ca să se opună dezastrului din muții Neamțului.

  Zona unde au loc defrișările ilicite poate fi văzută clar cu ajutorul satelitului. Comparativ cu zona de pădure din apropiere din jurul lacului Bicaz, ne putem da seama că poate fi vorba de sute de milioane de euro făcuți în urma defrișărilor ilicite, astfel ne putem imagina că ceea ce se petrece în muții Neamțului este cu totul catastrofal la propriu și la figurat.

  Imagine satelit: comparație între zona de pădure învecinată municipiului Piatra Neamț și zona din jurul lacului Bicaz
  © Photo : Ziar Piatra Neamț
  Imagine satelit: comparație între zona de pădure învecinată municipiului Piatra Neamț și zona din jurul lacului Bicaz

  Sursa citată menționează că dezastrul este unul înspăimântător, iar mafia lemnului se pare că are rădăcini puternice în această zonă.

  Tagurile:
  Dezastru, Păduri, județul Neamț

  Știrile Zilei