17:30 19 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7210

  Inga Edu este pictorița care a reușit să se afirme în lumea artei atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării. Pictorița s-a remarcat pe plan internațional, grație participării sale la nenumărate expoziții. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", pictorița a dezvăluit detalii despre următoarea expoziție de picturi pe care o organizează la Ploiești, România.

  Inga Edu a reușit să se afirme în lumea artei la vârsta de 21 de ani atunci când și-a lansat prima expoziție personală. A organizat multe alte expoziții de acest gen în Moldova, după care s-a remarcat și pe plan internațional. Pictorița a participat la diverse expoziții în România, Italia și Ungaria. Totodată, are lucrări în colecții particulare din Austria, Canada, SUA, Rusia, Italia și Norvegia.

  Pe 7 martie, la Ploiești, pictorița va organiza o expoziție de lucrări "Culoarea Timpului" pentru care s-a pregătit mai bine de doi ani. La expoziție vor fi prezentate cele mai reușite și deosebite lucrări - peisaje din Moldova, România și Veneția. La eveniment sunt așteptați zeci de vizitatori îndrăgostiți de artă, culori și pictură.

  "Încerc să particip în fiecare primăvară la expoziția organizată la Ploiești. Acolo am admiratorii mei care mă așteaptă de fiecare dată. Dacă într-un an nu sunt prezentă la eveniment, ei întreabă de mine", a povestit pictorița.

  Inga Edu susține că pictura din Moldova se deosebește de pictura din România prin tehnică și stil. Astfel lucrările ei aduc o gură de aer proaspăt publicului de acolo. Totodată, ea spune că arta din Moldova este apreciată foarte mult peste Prut pentru că "ne deosebim prin diversitate, avem o altă viziune, iar școala rusească de artă și-a lăsat amprenta prin calitate și nivelul înalt de predare".

  Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

  Autor: Cristina Baș

  Tematic

  (FOTO) Solistul "Zdob și Zdub" și-a transformat mașina într-o operă de artă
  O fată ţinând în mână un iPhone, reprezentată într-o pictură din secolul XIX?
  Picturi în valoare de 20 de milioane de euro, găsite în Moldova. Hoții, arestați
  Expoziția de picturi ale unui preot român în Kemerovo, Rusia
  Tagurile:
  pictor, România, Expoziție


  Știrile Zilei