17:11 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Familie, copii

  Important: De ce sunt copiii agitaţi şi stresaţi. Greşeala pe care o fac părinţii

  © Sputnik / Владимир Вяткин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  204320

  Părinţii se plâng deseori că micuţii sunt agitaţi, stresaţi, nu vor să se joace, nu pot să se concentreze şi sunt nemulţumiţi. Care este cauza şi ce recomandă un cunoscut psiholog rus.

  BUCUREŞTI, 12 mart – Sputnik, Doina Crainic. Deşi astăzi copiii au deseori jucării mai multe decât într-un magazin, părinţii se plâng că micuţii sunt agitaţi şi stresaţi, nu vor să se joace. Cauza este că prea multe jucării pot dăuna psihicului copilului.

  Potrivit psihologului rus Tatiana L. Şişova, şi belşugul este un stres, iar diversitatea peste măsură are un efect negativ asupra psihicului, deprimându-l. Dacă aceste efecte se răsfrâng negativ asupra adulţilor, cu atât mai mult se întâmplă asta în cazul copiilor, al căror psihic este foarte vulnerabil.

  „Prisosinţa atrage după sine plictiseala, apatia. Iată de ce pediatrii îi sfătuiesc insistent pe părinţi să-i dea copilului doar câteva jucării, iar pe celelalte să le pună cât mai departe, ca el să uite de ele pentru un timp şi apoi, când va veni momentul, să se joace pasionat cu ele ca şi cu unele absolut noi”, atrage atenţia psihologul Tatiana L. Şişova în cartea sa „Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor: îndrumar pentru părinţi”, citată de portalul Doxologia

  Tematic

  ȘOCANT: 14 copii înjunghiați la poarta unei grădinițe (VIDEO)
  Alarmant! Date INS: Câţi copii cu părinţii plecaţi în străinătate sunt în România
  2019 - un an propice pentru a face copii! Ce spun astrele despre cei născuți în acest an
  Incredibil, mămică-voinică: La 25 de ani a născut şapte copii deodată (VIDEO)
  Românii din Germania, important: alocații pentru copii chiar dacă aceștia trăiesc în țară
  Tagurile:
  greșeală, Părinţi, Copii


  Știrile Zilei