22:30 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  39620

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că toate aparatele de cafea vor fi verificate în zilele următoare – ce spune președintele, instituției.

  BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Automatele de cafea vor fi vizate de o acțiune de control desfășurată la nivelul întregii țări. Mai mult, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va autoriza funcționarea fiecărui aparat.

  Informația a fost dată publicității de Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Acesta a precizat că aparatele de cafea, în urma specificațiilor tehnice transmise de către producător, nu au dreptul să funcționeze afară.

   ″De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră...Machiatto nu e machiatto... La automatele de cafea “nicht” cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte”, a declarant Pîrvu, potrivit adevarul.ro

  Acesta a adăugat că instituţia pe care o conduce a discutat cu patronatele din domeniu “cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei, ca să nu venim să le scoatem noi”.

  Potrivit sursei citate, vorbim de aproximativ 100.000 de automate de cafea.

  Pîrvu a precizat că reprezentanții patronatelor au spus că le vor scoate în următoarea perioadă, de 14-15 zile, după care se vor duce să-şi ia toate autorizaţiile necesare să funcţioneze.

  ”Înainte nu existau nişte norme, aceste automate fiind amplasate în baza unei autorizaţii acordate de către primărie, nu de ANSVSA. Mai vorbim aici şi de o fiscalizare aici. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate... deci, nu sunt puţine. Vrem să ştim că atunci când mergem la mare şi vrem să ne luăm o cafea de la automat să nu fie cu nisip...”, a menţionat şeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

  Tematic

  Studiu: cafeaua ne prelungește viața
  În Rusia, cafeaua “americano” ar putea fi redenumită
  Studiu: americanii ar renunța la sex, cafea și vin pentru asta...
  Kardashian nu poate bea cafea fără a fi dezgolită complet - Imagini din Instagram
  Celebru rapper trimitea cafea şi ţigări în România comunistă
  Tagurile:
  verificări, Alertă, Cafea


  Știrile Zilei