19:36 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Familie, copii

  Important pentru părinţi: Acest lucru îi ajută pe copii mai mult decât sfaturile

  © Sputnik / Владимир Вяткин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18210

  În chestiunea creşterii copiilor, există un lucru care ajută mai mult decât sfaturile, având puterea de a se întipări adânc în sufletul copiilor astfel încât, chiar dacă la un moment dat se vor abate de la ceea ce este corect şi bine, ei nu vor rămâne mult timp pe calea greşită.

  BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik, Doina Crainic. Părinţii care vor să dea o bună creştere copiilor trebuie să ştie că aceste două lucruri îi vor ajuta enorm pe cei mici: exemplul personal şi întâmpinarea copiilor cu dragoste, sfătuieşte bătrânul Iosif Vatopedinul, într-o carte cuprinzând îndemnuri pentru părinţi.

  „Mai mult decât sfaturile ajută exemplul. Acesta se întipăreşte adânc în sufletul copilului, astfel că, şi dacă copilul se abate pentru o vreme, exemplul are puterea să-l readucă la ceea ce e corect şi bine. Nu e îngăduită forţa constrângerii asupra lui, deoarece este vorba de o persoană liberă care are dreptul să facă alegerile ei proprii. Mult ajută de asemenea întâmpinarea copiilor cu dragoste”, sfătuieşte bătrânul în cartea „Părinții duhovnici și copiii. Educația tinerilor în conformitate cu învățătura Sfinților Părinți ai Bisericii noastre”, citată de portalul Doxologia. 

  De asemenea, părintele Iosif Vatopedinul mai spune că, pentru a exista dragoste în familie, trebuie ca mai întâi tatăl să manifeste iubire faţă de mamă, deoarece acest lucru o odihneşte pe mamă, care trebuie să arate la rândul ei grijă şi iubire către soţ şi copii.

  „Şi, ca să existe dragoste în familie, trebuie mai întâi ca tatăl să o iubească pe mamă, să-i arate iubirea lui efectiv, cedând la toate părerile ei înţelepte şi jertfind judecata lui. Consecinţa acestei atitudini este ca să se odihnească mama, să îl iubească pe soţul ei şi să se comporte grijuliu faţă de copii”, povăţuieşte bătrânul din muntele Athos.

  Tematic

  Vedetele care sunt părinți-model: au mulți copii pe care îi cresc fără bone
  Pentru părinți: dependența de smartphone provoacă "dezechilibre" în creier
  Anunț de la Dăncilă: Guvernul dă bani pentru copiii cu "părinți cuminți"
  Învățătorul din Iași, terfelit – când unii părinți fac regulile în școală
  Important pentru părinți – se afișează listele copiilor înscriși la pregătitoare
  Tagurile:
  Sfaturi, părinți, Copii
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei