01:43 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16901

  Guvernul a pregătit un proiect de lege fulger prin care românii sunt obligați să scoată bani mai mulți din buzunar pentru achitarea unei contribuții suplimentare.

  BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Zilierii români sunt categoria de populație care este vizată de această nouă contribuție Aceștia ar putea fi obligați să achite contribuția la pensii – CAS.

  La momentul de față, zilierii plătesc numai impozit pe venit pentru banii pe care îi primesc.

  În cazul în care acest proiect va fi adoptat, persoanele care primesc indemnizație minimă vor avea de suferit dacă angajatorul nu le va crește acel venit, informează capital.ro

  În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2011, zilierii trebuie să primească pe ora de muncă măcar valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată – aceasta fiind valoarea indemnizației brute.

  În anul 2019, indemnizația brută pe oră este de aproape 12,4 lei.

  Mai mult, aceștia nu vor fi asigurați în sistemul de sănătate. Conform proiectului, zilierii nu vor fi obligați să achite contribuții și la sănătate.

  Nimeni nu îi oprește, însă, să își achite această contribuție, dacă doresc. Însă o vor face suplimentar.

  Ca să intre în vigoare, proiectul de Ordonanță trebuie să fie aprobat de Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial.

  Tagurile:
  români, taxă


  Știrile Zilei