17:51 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Păpușă

  O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant

  © REUTERS / Kim Kyung-Hoon
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19921

  Costel Stanciu, președintele Asociației Pro-Consumatori, atrage atenția asupra faptului că jucăriile din import intră în țară doar în baza unor hârtii, fără alte verificări.

  BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. O păpușă care se comercializează în magazinele de jucării stârnește deja controverse. Și aceasta pentru că un pic mai diferită față de păpușile cu care ne-am aștepta să se joace un copil de maxim șapte ani.

  Mai exact, păpușa este…însărcinată. Producătorii motivează existența obiectului prin aceea că această păpușă este perfectă pentru familiile care așteaptă un al doilea copil. Mai exact, părinții ar putea pregăti copilul pentru venirea frățiorului sau chiar surioarei.

  Reprezentanții Asociației Pro-Consumatori trag un semnal de alarmă asupra acestei jucării pe care o consideră periculoasă.

  ”O fetiță la trei ani poate să înghită acest bebe ca și ea să devină o mămică însărcinată”, a declarat Costel Stanciu, președinte APC. 

  Deși părinții spun că nu văd cu ochi buni păpușa însărcinată, jucăria are un adevărat succes.

  Costel Stanciu trage un semnal de alarmă și spune că autoritățile din România trebuie să ia măsuri.

  ”Jucăriile din import intră în țară în baza unor hârtii, iar instituțiile statului le verifică în momentul în care acordă dreptul de comercializare. Jucăriile nu sunt analizate niciodată în laboratoare de către Ministerul Sănătății sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor”, precizează Costel Stanciu pe pagina sa de Facebook. 

  Tematic

  Scandal sexual după ce un ministru a acceptat o păpuşă gonflabilă
  Cea mai frumoasă fată din lume e din Rusia. Arată ca o păpuşă de porţelan -VIDEO
  Tagurile:
  Controverse, păpușă, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei