17:26 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Юрий Гагарин в кабине космического корабля “Восток” во время первого в мире орбитального космического полета 12 апреля 1961 года.

  Iuri Gagarin, la București, pentru totdeauna

  © Sputnik /
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  41330

  Astăzi, în Parcul Regele Mihai I al României din București, cunoscut sub denumirea veche de Herăstrău, a fost dezvelit bustul de bronz al celebrului cosmonaut Iuri Gagarin.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Primul om care a reușit să zboare în spațiu, cosmonautul Iuri Gagarin, are un bust într-unul din cele mai cunoscute – și vizitate parcuri ale Capitalei.

  Este vorba despre Parcul Regele Mihai I al României, fost Herăstrău. Evenimentul de dezvelire a bustului lui Gagarin a avut loc astăzi la ora 13.00, cu prilejul celei de-a 85-a aniversări de la nașterea primului om care a zburat în spațiu.

  Inițiativa, susținută de Primăria Municipiului București, aparține Fundației Internaționale de Caritate ”Dialogul culturilor – lumea unită” și Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

  În luna noiembrie a anului trecut, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București făcuse precizarea, pe pagina sa de Facebook, că instituția pe care o conduce va suporta și costul soclului – ”așa este specificat în oferta noastră de donație”.

  La eveniment a participat și cosmonautul roman, fost ambasador al României în Federația Rusă, Dumitru Prunariu.

  Natalia Muzhennikova a mulțumit, pe pagina sa de Facebook, celor care au venit la eveniment și a atașat și o serie de imagini care ilustrează faptul că momentul a fost de interes pentru bucureșteni.

  De altfel, Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București se remarcă prin activitățile și evenimentele de mare ținută pe care le organizează.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei