03:13 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Автомобиль

  De azi, noi reguli de achitare a amenzilor în Moldova - ce trebuie să știe șoferii

  CC0 / Pixabay / Creative_Media_Imaging
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4311 0 0

  De astăzi, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere de 50 la sută.

  CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. De astăzi, 15 aprilie, intră în vigoare prevederile ordinului Ministerul Finanțelor care îi permit contravenientului să plătească doar jumătate de amendă, dacă o achită în termen de trei zile lucrătoare.

  Potrivit noilor modificări, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere.

  Până în prezent, pentru a beneficia de reducerea de 50 la sută din suma contravenției aplicate, contravenientul avea la dispoziție 72 de ore din momentul stabilirii acesteia.

  Modificările operate la Codul Contravențional se referă și răspunderea pentru adoptarea sau neadoptarea unor decizii de către un organ colegial, posibilitatea aplicării sancțiunii mai blânde decât cea prevăzută de lege, aplicarea sancțiunilor pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor proprietate comună a asociațiilor de coproprietari în condominiu.

  Tagurile:
  Amenzi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei