08:59 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Pensionari

  Știrea zilei pentru pensionari – ministrul Muncii a făcut anunțul

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  236750

  Pensionarii din România vor beneficia de bilete de tratament, iar Guvernul a aprobat numărul care se va acorda prin intermediul Caselor de Pensii.

  BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că, la inițiativa instituției pe care o conduce, Guvernul a aprobat numărul biletelor de tratament balnear care se vor acorda în anul 2019 prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

  Guvernul a decis ca, din suma de 335.113.000 de lei prevăzută prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 cu această destinație, vor fi asigurate în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice 60.000 de locuri la tratament balnear în acest an, informează capital.ro

  Biletele vor fi repartizate pe 19 serii, iar durata unui sejur este de 16 zile. Prețul biletului include 12 zile de tratament balnear.

  Bilete tratament balnear 2019 – cine beneficiază

  De aceste tichete beneficiază toți pensionarii sau persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și care au trimitere de la medic. Fiecare persoană beneficiază de un singur bilet.

  Documentele necesare sunt cererea tip de acordare a biletului de tratament, copia actului de identitate, talonul de pensie în copie sau în original, biletul de trimitere – formulare cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare reabilitare acordate de către societățile de turism balnear și de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate – copie, cu prezentarea actului original, precum și programul de recuperare – copie, cu prezentarea actului original.

  Tagurile:
  foi de călătorie, Tratament, bilete, Pensionari, Pensii


  Știrile Zilei