19:56 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Drum înzăpezit

  Meteo, s-a întors iarna: s-au pus în funcţiune utilajele de deszăpezire - video

  © Photo: Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (109)
  710 0 0

  Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în mai multe zone din ţară a nins, iar unde a fost necesar au acţionat utilaje de deszăpezire.

  BUCUREŞTI, 17 apr – Sputnik, Doina Crainic. S-au semnalat ninsori mai ales în Moldova şi estul Transilvaniei, iar acolo unde a fost necesar au intervenit chiar utilajele de deszăpezire, potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

  Astfel, a nins pe DN 17A, Pasul Palma, județul Suceava, iar utilajele de la DRDP Iași acționează pe acest drum, dar și pe alte drumuri naționale unde este necesar.

  Potrivit DRDP Iași, la acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului. Cerul este acoperit, cu ninsori înregistrate în zonele Mestecăniș, Vatra Dornei (DN 17) și Vatra Moldoviței (DN 17A), județul Suceava, și ploi în județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Carosabilul este umed, cu zăpadă frământată în strat de 1-2 cm pe DN 17A, uscat în județul Galați, Vrancea, respectiv umed în rest. Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 7 autoutilaje și s-au răspândit 63 tone de material antiderapant, în special în județele Suceava (DN 17, DN 17A) și Neamț (DN 15, DN 15B, DN 12C). Temperatura aerului în regiune a înregistrat valori pozitive: Iasi 5°C, Suceava 1°C, Focșani 8°C, Galați 6°C, Bacău 5°C, Câmpulung Moldovenesc (SV) 1°C, Bârlad (VS) 5°C, Botoșani 4°C, Piatra Neamț 3°C.

  Iarna s-a întors şi în estul Transilvaniei, anunţă Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov. Azi dimineață a nins în județul Harghita în zona Lacul Roșu, Bucin și Lunca de Sus, dar fără depuneri importante de zăpadă. Totuşi, şoferii sunt rugaţi să circule prudent pe drumurile montane, mai ales dacă şi-au montat deja anvelopele de vară.

  Тема:
  Prognoza meteo (109)

  Tematic

  Prognoza meteo pe două săptămâni: în unele zone, răcire sub pragul de îngheţ - ce urmează
  Avertizare meteo de vreme severă: averse şi descărcări electrice –câte zile durează ploile
  Alertă meteo: Iarna revine în forţă - se lucrează la deszăpezire– VIDEO
  Prognoza meteo pe 4 săptămâni: când se încălzeşte peste normal – cum va fi de 1 mai
  Meteo, avertizare: val de aer polar, răcirea vremii şi ninsori – când se încălzeşte
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei