18:24 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Весна

  Prognoza meteo: cum va fi în Săptămâna Mare – se menţine vreme rece?

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  48510

  Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat o prognoză meteo valabilă pentru săptămâna viitoare. Iată la ce vreme să ne aşteptăm în Săptămâna Mare, în toată ţara.

  BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul și, temporar, estul teritoriului, dar numai izolat va ploua slab, iar la munte, la altitudini mari, vor fi fulguieli trecătoare, potrivit România TV .

  Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei, spre -4 grade. Local, spre sfârșitul intervalului, se va semnala brumă, iar izolat va fi ceață.

  Duminică vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului în nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, unde va ploua în general slab cantitativ, iar la altitudini mari vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros și ploile se vor semnala îndeosebi după-amiaza și noaptea, local în sud-est și izolat în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade pe litoral și 23 de grade în regiunile vestice și sud-vestice, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 8 grade.

  Luni, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării și temporar va ploua, ziua în nord-vest, nord și centru și pe arii mai restrânse în sud, iar noaptea ploile se vor semnala în regiunile vestice și sud-vestice. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe crestele montane înalte, unde vor fi rafale de până la 70...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre -2 grade.

  Marţi, cerul va fi variabil în nord-vestul și nordul țării și mai mult noros în rest. Va ploua temporar în vest și sud-vest și pe arii restrânse în restul teritoriului. La munte, în special la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona înaltă de munte și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade.

  Miercuri, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în regiunile nordice, dar numai izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în majoritatea regiunilor îndeosebi ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade pe litoral și 24 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade.

  De joi până sâmbătă, vremea va continua să se încălzească în primele două zile ale intervalului, apoi valorile termice vor marca o scădere, devenind apropiate de normele perioadei. Local și temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, mai ales în a doua jumătate a intervalului.

  Tematic

  Meteo, s-a întors iarna: s-au pus în funcţiune utilajele de deszăpezire - video
  METEO în Marea Britanie: zile extrem de calde în weekend - prognoza meteorologilor
  Prognoza meteo actualizată pentru patru săptămâni: vezi când se încălzeşte peste normal
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei