01:15 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Furtună de nisip

  Avertizare meteo: val de praf saharian, cea mai afectată zonă. Ce se întâmplă de miercuri

  © Sputnik / Игорь Михалев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (144)
  268722

  Meteorologii avertizează că un val de praf saharian va cuprinde România începând de azi. Care vor fi cele mai afectate zone şi cât va dura. Ce se întâmplă de miercuri.

  BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik, Doina Crainic. Începând de astăzi, timp de 48 de ore, România va fi afectată de un nor de praf saharian cauzat de o furtună de nisip şi praf venită din deşertul Sahara, anunţă meteorologii.

  Astfel, ploile care îşi vor face prezenţa în majoritatea regiunilor vor fi combinate cu valul de praf saharian. Concentratia va fi mai mare în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, potrivit ziuadevest.ro

  Potrivit specialiştilor, numărul furtunilor sahariene de praf, numite şi „diavolii de nisip", a crescut de aproximativ 10 ori din 1950. De exemplu, dacă în Mauritania erau doar 2 furtuni pe an la începutul anilor ‘60, astăzi numărul lor este de aproximativ 80 pe an.
  De asemenea, specialiştii mai spun că de miercuri, 24 aprilie, vremea se va încălzi şi vor fi maxime care vor creşte până la 24 de grade Celsius, însă vor continua să fie ploi în vest şi nord-vest.

  Тема:
  Prognoza meteo (144)
  Tagurile:
  prognoza, vremea, Meteo
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei