15:47 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  272 0 0

  În preajma sărbătorilor pascale, mulţi copii ajung la Urgenţe cu intoxicaţii cu substanţe chimice sau cu diferite traume suferite pe fondul neatenţiei, atrag atenţia medicii.

  BUCUREŞTI, 26 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit medicilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, în preajma sărbătorilor pascale, ajung deseori, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), „victimele curăţeniei de primăvară“, care sunt copiii.

  În această perioadă, se poate întâmpla ca părinţii, prinşi în febra pregătirilor pentru Paşti, să îşi lase copiii mai mult nesupravegheaţi, aceştia având acces la diferite produse de curăţenie, potrivit Ziarul de Iaşi

  În anii anteriori, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ ajungeau copii cu arsuri produse după ce înghiţeau detergent lichid, diluant de vopsele şi chiar soluţii pentru curăţarea aragazului, care sunt extrem de toxice.

  „Întreaga familie este angrenată în pregătiri, astfel încât copiii sunt lăsaţi mai mult singuri, este momentul în care sunt lăsate la îndemâna lor produse care conţin substanţe chimice. Părinţii trebuie să fie conştienţi că o clipă de neatenţie poate genera probleme grave“, a avertizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

  Potrivit unei statistici, în general, lunile de primăvară sunt cele mai aglomerate la UPU. Anul trecut în luna mai au fost înregistrate 3.578 de cazuri în UPU, în timp ce în lunile martie şi aprilie media a fost de maximum 3.000 de cazuri.

  Tagurile:
  Paște, Copii, Medici


  Știrile Zilei