08:30 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  285 0 0

  O adevărată avalanșă de gunoaie pe un râu din județul Argeș a șocat internauții. Ce zic autoritățile.

  BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Imaginile video unei adevărate avalanșe de deșeuri într-un râu din satul Micești, județul Argeș, au șocat internauții. 

  Gunoaiele ar fi fost aduse de pârâu din satul Păulească, unde locuiește o importanta comunitate de cetățeni de etnie romă, scrie portalul localul ePitești.

  "Pârâul Păuleasca - Miceasca, traversează satul Păulesca în comunele Mălureni și Micești. Toate aceste gunoaie, în special pet-uri, sunt aduse de viitura care a spălat malurile pârâului. Este imaginea dezolantă a unui fenomen care rezultă din obiceiul neschimbat al unora, de a arunca gunoiului la "gârlă". Ca administrator al resurselor de apă ne confruntăm cu această problemă pe aproape toate cursurile de apă și facem eforturi mari pentru a o gestinona, dar nu vom putea înlăura efectul  dacă nu va fi înlăturată cauza. Aceste gunoaie la vom găsi acum în lacurile de acumulare, incusiv în lacul Pitești care a fost ecologizat  la sfârșitul lunii aprilie. A fost o intervenție anevoioasă, care a necesitat mult efort din partea angajaților Administrației Bazinale de Apă Argeș - Vedea, strângerea gunoiului făcădu-se cu  ajutorul bărcilor. A fost colectată atunci peste o tona jumătate de deșeuri”, se arată într-un comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Arges-Vedea, citat de portalul ePitești.

  O echipă de la Comisariatul Judeţean Argeş al Gărzii de Mediu va ajunge în această dimineață la fața locului pentru a identifica zona și proveniența deșeurilor, informează sursa citată.

  Tagurile:
  video, Râu, Argeș


  Știrile Zilei