06:32 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Lumânare

  Germania: Sute de mii de familii rămân anual fără curent electric

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  91210

  Sute de mii de germani sunt debranșați anual de la curent electric pentru nu sunt în stare să-și achite facturile. Un partid german propune o soluție la această problemă.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Peste 340 mii de consumatori din Germania sunt debranșați de la curent electric în fiecare an din cauza neachitării facturilor. Un partid politic propune o soluție la această problemă, notează portalul The Local.

  Datele din anul 2017 arată că au existat peste 343,865 de cazuri în care persoanele au rămas fără curent electric din cauza că nu erau în stare să-și achite facturile, în creștere cu 14 mii față de anul precedent.

  Suma medie îndatorată este de 117 euro, fapt care arată cât de multe familii germane se află la limita sărăciei.

  În total, peste 6,6 milioane de scrisori de avertizare sunt expediate anual, dintre care 1,2 milioane sunt avertizări de debranșare de la curent electric. Datele arată că doar o treime din acestea se finalizează cu deconectarea electricității.

  Nivelul de sărăcie este în creștere în Germania în ultimii ani. Un studiu realizat în anul 2017 arată că peste 13,4 milioane de cetățeni ai Germaniei trăiesc în sărăcie sau în prag de sărăcie, ceea ce reprezintă 16 la sută din populație.

  Formațiunea de stânga a Verzilor speră să schimbe acest lucru prin introducerea unei “alocații pentru costul energiei electrice”, care va fi plătită adăugător la sistemul de protecție social Hartz IV.

  Sărăcie energetică

  Dacă întrerupere a telefonului sau a conexiunii la internet este incomodă, pierderea accesului la utilități de bază poate genera probleme semnificative - în special în timpul iernii severe din Germania.

  Süddeutsche Zeitung, citând o propunere înaintată de Verzii, informează că zeci de mii de germani adesea rămân fără curent electric. Verzii propun evitarea unor  situații în care familiile germane nu își pot încălzi apartamentele sau nu pot găti mâncare.

  Propunerea ar elimina, de asemenea, costurile asociate cu trimiterea notificărilor și blocarea și deblocarea energiei electrice.

  Nemții sărăci, cei mai afectați

  Sven Lehmann, purtătorul de cuvânt al partidului, a declarat publicației Süddeutsche Zeitung că astfel de schimbări sunt necesare pentru a face față creșterii prețurilor și costului vieții.

  “Peste o jumătate din numărul total a persoanelor debranșate de curent electric primesc ajutoare sociale”, a spus el.

  “De la introducerea sistemului Hartz IV, costul energiei electrice a crescut mai mult decât standardele costului electricității”, a mai adăugat Sven Lehmann.

  Alocațiile pentru electricitate vor fi achitate adițional la Hartz IV. În cazul în care o gospodărie începe să intre în datorie ca urmare a creșterii costurilor cu energia electrică, ar fi elaborat un sistem care să le permită să ramburseze suma fără a suferi alte datorii.

  Propunerea include, de asemenea, finanțarea gospodăriilor cu venituri mai mici pentru a-i ajuta să înlocuiască aparatele casnice curente cu modele mai noi, care utilizează mai puțină energie.

  Multe din aceste gospodării se luptă deja să își îndeplinească obligațiile financiare existente, ceea ce înseamnă că modernizarea și îmbunătățirea aparatelor casnice este imposibilă.

  "Oprirea electricității poate fi prevenită", a spus Lehmann.

  Tematic

  Zi neagră pentru Iohannis – a primit o lovitură grea chiar de la nemții lui!
  Sondaj: Majoritatea nemților consideră SUA o amenințare pentru pace
  Românii, mai fericiți decât nemții: în Germania se cere naționalizarea imobilelor
  Un politician german îndeamnă nemții să învețe limba rusă
  Salariile mici pentru românii din Germania lasă nemții fără muncitori
  Incredibil ce a făcut o familie de români în Germania – nemții, în alertă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei