02:02 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  ploaie

  Pregătiți-vă: meteorologii, avertizare cod galben – vin vijeliile

  © AFP 2019 / YURI KADOBNOV
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (141)
  1416 0 0

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea – se anunță instabilitate atmosferică, grindină, descărcări electrice.

  BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Începând de astăzi și până duminică dimineață, la ora zece, vremea nu va ține cu românii dornici de plimbare. Și aceasta pentru că, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină.

  Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25l/mp și pe arii restrânse 35…40l/mp.

  Începând de astăzi, ora 12.00, și până mâine, la ora 6.00, intră în vigoare o avertizare cod galben de vreme rea în mai multe județe din sudul țării și la munte.

  În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25l/mp și pe arii restrânse 40…50l/mp, informează meteoromania.ro

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

  Тема:
  Prognoza meteo (141)
  Tagurile:
  prognoza, vremea, Meteo
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei