06:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Interiorul automobilului Tesla Model X 75D

  În zece secunde, autopilotul mașinii Tesla și-a ucis proprietarul

  © AP Photo / Ted S. Warren
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  31620

  Accidentul din martie 2019, cu implicarea automobilul companiei Tesla, s-a izbit într-un camion peste zece secunde de la includere autopilotului.

  BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Consiliul Național pentru securitatea transportului din SUA (NTSB) a declarat că automobilul companiei americane Tesla era ghidat de autopilot în timpul accidentului rutier care a avut loc în luna martie în Florida.

  Accidentul, în rezultatul căruia șoferul vehicului a murit pe loc, a avut loc pe 1 martie 2019. Automobilul Model 3 al companiei Tesla s-a izbut într-un camion cu o semiremorcă care vira la stânga.

  “Datele preliminare cu privire la mijlocul de transport arată că sistemul autopilot Tesla a fost activată în timpul accidentului. Șoferul a inclus autopilotul la 10 secunde până la impact. La 8 secunde de la accident șoferul a încetat să țină mâinile pe volan”, se spune în raportul NTSB.

  Potrivit raportului consiliului national, nici șoferul, nici autopilotul nu au efectuat manevre de evitare a impactului.

  Se menționează că automobilul Tesla se deplasa cu o viteză de 109 kilometri pe oră.

  NTSB continua să investegheze în continuare cauzele producerii accidentului.

  Compania americană Tesla Motors a fost fondată în 2003 drept dezvoltator și producător al automobilelor electrice și ale tehnologiilor legate de ele. Sediul companiei se află în Palo Alto, statul California, SUA.

  Pe lângă automobile electrice, compania produce acumulatoare și motoare electrice, conform unei tehnologii proprii, pe care le vinde altor companii auto, cum ar fi Toyota și Daimler.

  Tagurile:
  Automobil autonom, Tesla
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei