03:15 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1397 0 0

  Codul portocaliu de ploi torențiale și vijelii a făcut ravagii în nord-estul țării, iar urmările sunt dramatice.

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Meteorologii au emis, ieri, o avertizare imediată de vreme severă și au anunțat că se vor semnala vijelii puternice, rafale ale vântului de peste 80-90 km/oră, grindină de dimensiuni medii, averse torențiale, valabil în zona de nord est a României.

  Vremea severă a făcut prăpăd. În județul Botoșani, o femeie de 60 de ani a dispărut după ce, cel mai probabil, după cum spun vecinii, a fost luată de viitură.

  Din cauza întunericului, militarii au trebuit să abandoneze misiunea, însă vor reveni astăzi pentru a continua căutările, informează stirileprotv.ro

  Femeia locuia în comuna Lunca, în apropierea unui pârâu. Când a început potopul, soțul său era la muncă pe câmp, iar, la întoarcerea acasă, nu și-a mai găsit soția. El crede că femeia a fost luată de ape.

  Deși s-au mobilizat și vecinii, căutările au fost zadarnice. Oamenii l-au chemat și pe primar, iar acesta a anunțat imediat pompierii. La operațiune s-au mobilizat și voluntari.

  Primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, spune că pârâul a fost umflat de ploaie.

  O ploaie torențială care a durat câteva zeci de minute a făcut probleme și în localitatea Almașu din județul Sălaj. Mai multe case, grădini și beciuri au fost inundate. Accesul pe mai multe străzi a fost blocat după ce apele unei văi s-au revărsat.

  Tematic

  Începe urgia: cod galben de furtuni în 25 de județe și în București
  Acum: alertă de furtună în București – cod galben!
  Meteo UK în următoarele zile, avertisment BBC: furtuni și ploi abundente, -6 grade
  Tagurile:
  prognoza meteo, Meteo


  Știrile Zilei