09:25 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Мать и ребенок

  Concediul de creștere a copilului 2019 – modificări importante făcute de Guvern

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8731 0 0

  Potrivit noilor reglementări în privința concediului de creștere a copilului, părintele care nu a cerut acest drept va avea o serie de beneficii.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Recentele modificări aduse Ordonanței de Urgență nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor vizează o serie de noi obligații impuse în special angajatorului, dar și angajatului.

  Potrivit documentului invocat, cel puțin o lună din perioada totală de concediu pentru creșterea copilului este alocată părintelui care nu a cerut acest drept.

  Astfel, prin modificările aduse recent de Legea nr.89/2019, angajatorul celuilalt părinte este obligat să aprobe luna de concediu, iar perioada în care se acordă aceasta se stabilește de comun acord cu angajatul. Obligația de a acorda acest concediu atunci când este cerut este acum prevăzută expres în OUG nr. 111/2010, informează dcbusiness.ro

  Facem mențiunea, extrem de importantă, că această lună de concediu nu este transferabilă. Mai exact, dacă părintele refuză să beneficieze de ea, această lună de concediu nu i va acorda partenerului său, iar părintele nici nu va beneficia de indemnizația la care ar fi avut dreptul.

  Tematic

  Românii din Germania şi drepturile lor: plata pentru zilele de concediu neefectuate
  Șeful unei clinici în SUA s-a concediat după ce o pacientă în comă a născut
  Olanda, cea mai grea lovitură pentru Londra – ar putea urma concedieri masive în UK
  Concediu suplimentar pentru unele femei care se pregătesc să devină mame
  Tagurile:
  2019, Copil, concediu de maternitate, Concediu


  Știrile Zilei