20:51 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2316 0 0

  Potrivit legislației în vigoare, românii care revin în țară pentru a se angaja pentru cel puțin un an beneficiază de o primă de instalare.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Cei care doresc să revină în țară să se angajeze trebuie să știe că, pentru a primi această primă, e nevoie să îndeplinească anumite condiții.

  Pentru astfel de cazuri, valoarea ajutorului de stat acordat este de 12.500 de lei pentru o persoană singură și de 15.000 de lei dacă revine în țară împreună cu familia.

  Totuși, pentru a intra în posesia banilor, cetățenii români care au locuit în spațiul comunitar în ultimii trei ani trebuie, la întoarcerea acasă să își stabilească domiciliul sau reședința într-una dintre localitățile incluse în Planul național de mobilitate, informează dcbusiness.ro

  Lista localităților incluse în Planul național de mobilitate poate fi descărcată de aici

  Dacă este vorba despre soț și soție, sumele nu sunt aceleași. În cazul în care doar unul dintre ei se angajează, va putea primi 15.500 de lei, fiindcă ar avea o persoană în întreținere. Dacă, însă, ambii se angajează, unul va beneficia de 12.500 de lei primă de instalare, iar celălalt, de 3500 de lei, potrivit art. 75 din OUG nr. 60/2016.

  Trebuie precizat că prima de instalare nu se acordă integral la angajare, ci în două tranșe egale: prima (50% din cuantum) se înmânează la data instalării, restul după 12 luni de la angajare.

  Tematic

  Anunţ important pentru pensionari privind recalcularea pensiilor şi diferenţele de bani
  Veste bună pentru şoferi: primesc înapoi sume importante de bani, deja au fost alocaţi
  Românii din Germania, important: alocații pentru copii chiar dacă aceștia trăiesc în țară
  Tagurile:
  condiții, Bani, Statul Român

  Știrile Zilei