22:12 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Roni

  Ajutoare de urgență de la stat pentru români în 2019 – condițiile de acordare

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  35 0 0

  Guvernul a adoptat, în baza unei Hotărâri de Urgență, acordarea unor ajutoare de urgență pe parcursul anului în curs, în scopul sprijinirii populației afectate de inundații, alunecări de teren, produse începând cu luna mai.

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Ajutoarele se acordă în limita sumei de 5 milioane de lei din fondurile prevăzute în acest scop în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

  Astfel, se acordă câte 3000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%, câte 2000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% și 90% inclusive și câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de până la 50% exclusiv.

  În cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei, notează dcnews.ro

  Facem precizarea că ajutoarele de urgență nominale se aprobă prin notă a ministrului Muncii și Justiției Sociale, pe baza borderourilor agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență. Aceste borderouri sunt avizate de primarii localităților afectate și de prefecți.

  Normele de acordare a ajutoarelor de urgență au fost simplificate, în scopul sprijinirii prompte a populației pe parcursul anului 2019, dar și pentru combaterea rapidă a riscului de excluziune social a celor afectați.

  Mai exact, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie să completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminate.

  Tematic

  Maduro declară că Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar în Venezuela
  Români în Italia: ajutor social de 520 de euro pe lună -peste 23000 români au depus cerere
  Șocant: Tânără, împinsă pe scări în Chișinău și ajunsă în reanimare, cere ajutor - Video
  Tagurile:
  Români, Guvern, ajutoare


  Știrile Zilei