12:17 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi

  Trenurile Soarelui, din nou pe șine – reintră în circulație în curând

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4710

  Peste 40 de garnituri vor asigura, zilnic, timp de aproape trei luni, legături directe din întreaga țară cu stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării – reintră în circulație la finalul acestei săptămâni.

  BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. CFR Călători informează că, începând cu data de 14/15 iunie 2019, lansează programul estival de transport Trenurile Soarelui. Acesta va dura aproape 3 luni, până în jurul datei de 8/9 septembrie.

  Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii, 22 trenuri directe -11 tur/11 retur - şi ramurile aferente care pornesc din principalele oraşe vor avea ca destinaţie Constanţa/Mangalia şi retur - şase dintre acestea - 3 tur/3 retur - nu vor tranzita Bucureştiul, iar 32 de trenuri - 16 tur/16 retur - vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur, 14 din ele - 7 tur/7 retur - ajungând până la Mangalia şi retur, restul oprindu-se la Constanţa, informează agerpres.ro

  Trenurile Inter Regio fără oprire vor avea o durată de parcurs, între București și Constanța, de 1 oră și 58 de minute.

  CFR Călători precizează, de asemenea, că, între Constanţa şi Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate staţiunile de pe litoral.

  Pentru confortul călătorilor, trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă.

  De asemenea, două trenuri directe - 1 tur/1 retur - vor asigura zilnic legătura Bucureşti Nord - Tulcea Oraş şi retur, pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării.  În fiecare zi, patru trenuri - două tur/două retur - vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

  Prețuri pentru toți

  Compania susține că, pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare.

  Tariful pentru o călătorie Bucureşti - Constanţa, fără  nici o ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziţionează un bilet dus-întors, călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziţionat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans, reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziţionarea se face online.

  Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai uşor cu trenul spre şi dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistenţă - rezervarea locurilor speciale, însoţire în incinta staţiei, asistenţă la urcare/coborâre în/din tren şi asistenţă la bordul trenului.

  Însă, pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online şi la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

  Tagurile:
  Trenuri


  Știrile Zilei