15:42 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69

  Terifiant: nou VIDEO cu tragedia de la Colectiv - a fost deflagraţie? Imagini şocante

  © AP Photo / Michael Dwyer
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  678 0 0

  Au apărut noi filmări şi detalii legate de tragedia de la clubul Colectiv, care a avut loc în urmă cu peste trei ani. Un nou video, care surprinde momentul producerii incendiului devastator, circulă pe reţelele de socializare, după ce a fost publicat în premieră de Lumea Justiției. Vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoţional.

  BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik, Doina Crainic. Portalul Lumea Justiţiei a publicat noi imagini cu tragedia de la Colectiv, o filmarea cultremurătoare care, potrivit luju.ro, arată că valul de foc care i-a ars pe tineri ar fi fost cauzat de o deflagraţie.

  „Filmarea este dovadă că opinia experților INEC (Institutul Național de Expertize Criminalistice) despre existența unei deflagrații și a unor substanțe necunoscute a fost cea reală, și nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureți”, scrie luju.ro.

  Imaginile sunt surprinse de o cameră de supraveghere montată la intrare, care captează ultimele două minute din infernul produs la Colectiv, pe 30 octombrie 2015. În incendiu şi-au pierdut viaţa în total 64 de persoane și au fost rănite alte câteva zeci.

  Din analiza filmărilor şi imaginilor reiese că, „(...) la un moment dat, în încăperea clubului s-a produs o explozie de flăcări neidentificată ca sursă, care a generat un curent uriaș de aer, flăcările izbucnind pe ușa de la ieșire cu forța unui motor cu reacție, lucru sesizabil cu ajutorul fâşiilor de material de la intrarea în club (dinspre container) suprinse pe camera de supraveghere”, arată luju.ro.

  În legătură cu imaginile suprinse de camerele de supraveghere, procurorii PICCJ au precizat în rechizitoriu: „La aproximativ 18 secunde de la primele pâlpâiri ale incendiului observabile pe imaginile stocate de sistemul de supraveghere video, o mare parte a publicului s-a orientat către unica ieșire, fiind suprins la alte 10 secunde de proiecțiile de material incendiar și căderile de bucăți mari de spumă poliuretanică aprinsă. În aceste condiții toate persoanele din incinta clubului s-au precipitat către deschidere de trecere spre sas, creându-se un mol dezorganizat, cu busculade.”

  Tematic

  Specialiști în științe militare: „La Colectiv a fost terorism chimic!"
  În cazul unui nou Colectiv, pacienţii nu pot fi tratați în țară
  Sătul de Colectiv!
  Mărturii șocante: Legătura dintre Hexi Pharma și Colectiv. Cum au murit tinerii
  Mircea Badea -declarații tari despre Dacian Cioloș și „Colectiv”
  Termen în dosarul Colectiv. Atunci a căzut Ponta
  „Ce s-a întâmplat la Colectiv a fost un asasinat"
  Lumânări la Ambasada Rusiei de la Bucureşti de la Asociaţia „Colectiv"
  Legătura tragediei din Colectiv cu eșecul PNL în alegeri, potrivit unui analist
  Duminică s-a împlinit un an de la tragedia din clubul Colectiv"


  Știrile Zilei