01:43 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Marius Budăi

  Se taie pensiile? Răspunsul ministrului Muncii, după recomandările FMI

  © Photo: Guvernul României
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  436420

  Peste cinci milioane de români care iau pensii pot sta liniștiți, în ciuda avertismentelor Fondului Monetar Internațional – Marius Budăi dă asigurări că veniturile vor crește.

  BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții FMI au declarat, la începutul acestei luni, că, în țara noastră, s-au accentuat dezechilibrele macroeconomice, deficitul fiscal și cel de cont curent și că, dacă politicile nu își vor schimba direcția, progresele în realizarea convergenței se vor diminua. Acest lucru va duce, potrivit opiniei reprezentanților Fondului Monetar Internațional, la ”deteriorarea veniturilor reale ale pensionarilor” și vor fi afectați în primul rând săracii.

  Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că instituția pe care o conduce are bani pentru plata pensiilor și nu se pune problema tăierii veniturilor pentru milioane de oameni.

  De asemenea, ministrul a precizat că sunt bani și pentru măririle programate în legea pensiilor. Demnitarul a explicat că salariile și pensiile vor fi majorate etapizat și că se va face și creștere economică.

  Budăi a susținut că legea bugetului este construită cu excedent la bugetul de pensii.

  ”Rezultatul anului trecut: deficitul a fost zero, avem creșteri de număr de contracte, deficitul nu se socotește la 3 luni. Este scris în legea pensiilor ce se face cu excedentul, acel excedent îl folosim la anul pentru majorare completând și din exercițiul financiar al anului viitor, alocațiile se plătesc din bugetul de stat, nu se mută sumele cum vrem noi”, a explicat Budăi potrivit capital.ro

  Demnitarul a mai precizat că Guvernul va reuși să dubleze punctul de pensie până la finalul mandatului.

  Tagurile:
  FMI, Pensii


  Știrile Zilei