02:31 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Pensionari

  Se reduce vârsta de pensionare – Senatul a adoptat noua prevedere

  © Sputnik / Evghenii PANASENCO
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  292 0 0

  Recent, la camera superioară a Parlamentului a fost depusă inițiativa legislativă care prevede scăderea vârstei de pensionare.

  BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Inițiativa legislativă se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru soldații și gradații profesioniști, dar și pentru o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special care se bucură deja de această măsură.

  Proiectul propune tratament egal pentru militarii și polițiștii care sunt în activitate și cei care sunt trecuți în rezervă.

  Conform textului legii, de reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază în mod corespunzător și militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condițiile de vechime prevăzute, informează dcbusiness.ro

  De asemenea, ei trebuie să îndeplinească una din condițiile enunțate în actul invocate. Așadar, fie au fost trecuți în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g), h) din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, fie au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului.

  Proiectul legislative trebuie acum să treacă și de Camera Deputaților, acesta fiind for decizional.  Știrile Zilei