06:23 01 Martie 2021
În direct
 • EUR21.11
 • USD17.44
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (20)
  55610

  Este a treia zi de proteste la Baia de Aramă, iar localnicii vor chiar să se deplaseze la Craiova pentru a o vedea pe Sorina, fetița luată pe sus de acasă pentru a fi dată în adopție în SUA.

  BRUXELLES, 23 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Un număr de câțiva zeci de oameni s-au adunat azi dimineață în fața Primăriei din localitatea Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi pentru a pleca spre Craiova, protestând față de felul în care au acţionat autorităţile în cazul fetiţei de 8 ani care a fost luată cu mascaţii din casă.

  Pe facebook au apărut de altfel încă de dimineață mobilizări la proteste: ”Distribuiți !!!! Sorina ne-a unit într-o singură voce !!! Haideți să fim solidari cu Sorina !!! Ora 10,00 în fața Primăriei !!!!”, este unul din aceste mesaje.

  Tot acolo se face și anunțul acțiunii: ”Duminică ,23.06.ora 10,00 UNIȚI PENTRU SORINA,vom forma un zid uman,în fața Primăriei din Baia de Aramă !!! În jurul orelor 12,00,vom pregăti plecarea spre Craiova !!!”

  „Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanţii la protest.

  Oamenii poartă pancarte pe care scrie „Nu distrugeţi fericirea unui copil” şi au scandat în faţa primăriei „Sorina noi vom lupta, traficanţii nu te ia”.

  Proteste au avut loc şi vineri şi sâmbătă, în faţa casei din care a fost luată fetiţa. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică şi mai mulţi participanţi au spus că adopţia nu a fost făcută corect.

   

  Тема:
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (20)
  Tagurile:
  Familie, SUA, Fetiță, proteste, Craiova

  Știrile Zilei