04:17 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Plajă

  Prețuri litoral 2019: mai mari decât anul trecut, îți permiți un sejur?

  © Sputnik / Томас Тхайцук
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14711

  O dată cu prima zi a lunii iulie, românii care doresc să se relaxeze la malul mării vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

  BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Dacă vreți să petreceți clipe de neuitat la malul mării trebuie să vă puneți la bătaie și economiile. Și aceasta pentru că urmează două luni de vârf pentru litoral, când turiștii sosesc în număr mare, iar prețurile cresc.

  Dacă ați luat bilete din timp, la hoteluri nu veți mai achita nimic în plus, însă mesele extra vă vor costa.

  Cele mai vizibile scumpiri sunt la cazare: acestea se vor majora cu 10 până la 20 la sută, notează evz.ro

  Reprezentanți ai Federației Patronatelor din Turismul Românesc spun că este vorba strict de prețul de la recepție, pe care fiecare agent economic îl poate schimba după cum dorește, în funcție de diferiți factori, cum ar fi cererea din partea turiștilor sau situația meteorologică.

  ”Dar vorbim despre un număr extrem de mic. Marea majoritate a hotelierilor a vândut deja camerele”, a explicat sursa citată.

  Tarife mici la Saturn

  Dacă la Saturn vor fi cele mai mici tarife, nu același lucru se poate spune despre Mamaia, unde, pentru o noapte petrecută în hotelurile de patru și cinci stele, doritorul va scoate din buzunar, pentru o cameră, cel puțin o mie de lei.

  Tarifele pentru cazarea la un hotel de două stele vor fi cuprinse între 150 și 200 de lei pe noapte, iar la unul de trei stele, între 250 și 350 de lei, pe noapte.

  În Eforie, la un hotel de două stele, preţul unei camere va fi cuprins între 120 și 180 de lei pe noapte, în timp ce la Costinești, Vama Veche sau 2 Mai, preţurile vor fi în jur de 80-100 de lei la un hotel sau o pensiune, mai notează evz.ro.

  În ceea ce privește prețurile la mâncare, ei bine, și ele diferă. La ”Meniul Zilei” puteți cumpăra două feluri de mâncare cu 16-20 de lei, dar, la un restaurant cu specific pescăresc, un cuplu va lăsa cel puțin 100 de lei.

  Dacă sunteți potent financiar și vreți să și arătați asta, atunci vă puteți caza la Vox Maris, unde sunt prețuri de Ibiza.

  Tematic

  Iată ce a făcut pe o plajă Valentina Naforniță: Așa nu ai mai văzut-o - Video
  În Turcia va apărea o plajă pentru animale
  Celebră plajă de pietriș din Franța s-a transformat peste noapte în una de nisip
  Tagurile:
  Preturi, Litoral


  Știrile Zilei