14:06 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Ridicarea fetiței de la Baia de Aramă

  Cazul fetiței smulse de acasă se complică: procurorul general a contestat adopția!

  © Photo: Facebook / Georgiana Claudia
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (10)
  38130

  Scandalul fetiței din Baia de Aramă luate cu forța de acasă pentru a fi dată în adopție a ajuns în atenția procurorului general al României, Bogdan Licu, care a contestat adopția micuței în SUA.

  BRUXELLES, 24 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Bogdan Licu a trimis o adresă către Tribunalul Mehedinți prin care cere ordonanță președințială pe baza căreia fetița să rămână în țară vreme de trei luni pentru consiliere psihologică.

  De asemenea, Licu a trimis către Curtea de Apel Craiova și o cerere privind revizuirea sentinței privind adopția micuței.

  Comunicatul Parchetului General este clar în această privință:

  "procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie”, se spune în informarea trimisă presei.

  ”Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, astăzi 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri”, se arată în comunicatul Parchetului General.

  Cazul era deja în atenția Parchetului prin începerea urmăririi in rem, dispusă pe 21 iunie, ”pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal”.

  Așadar, presiunea mediatică și protestele locuitorilor din Baia de Aramă, care au ajuns ieri la Craiova pentru a cere clarificarea situației, au făcut instituțiile statului român să se mobilizeze și să se arate, măcar de fațadă, preocupate de situația Sorinei, fetița de 8 ani smulsă de acasă, imaginile respective  revoltând o țară întreagă.

  Тема:
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (10)

  Tematic

  Prea mică pentru o durere așa mare – drama Sorinei, fetița adoptată de americani VIDEO
  Sorina Pintea, acuzații grave – vorbește despre atentat la siguranța națională
  Un nou protest pentru fetița Sorina luată de acasă pentru a fi dată în adopție în SUA
  Tagurile:
  Adopții, Procurorul General, Fetiță


  Știrile Zilei