03:51 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Vot în Parlamentul României

  Pas uriaș pentru România: Legea pensiilor a fost adoptată

  © Photo: Facebook / Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  659 0 0

  Camera Deputaților a adoptat astăzi legea sistemului public de pensii, după reexaminarea ei ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR. De acum, decizia este în mâinile lui Iohannis

  BRUXELLES, 26 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Legea pensiilor adoptată astăzi va merge la președintele Iohannis pentru promulgare. În lege au fost efectuate "clarificări" pentru a pune în acord textul legislativ cu solicitările CCR în ceea ce privește plata asigurării sociale de către angajator și s-a procedat la corelarea cu o altă lege pentru pensiile de invaliditate.

  "Curtea a cerut la trei paragrafe să fie niște clarificări, mai precis cine este obligat să plătească dările către stat pentru bugetul asigurărilor sociale și acolo s-a făcut precizarea că deși trebuie să le plătească angajatul, cel care le colectează și le distribuie mai departe este angajatorul. A fost o corelare pentru pensiile de invaliditate în mod normal ar trebui să venim cu o lege privind indemnizația socială minimă care ar avantaja persoanele care au în prezent pensie de invaliditate, dar pentru că așa a solicitat CCR ca să fie foarte clar am operat și aceste modificări", a afirmat Olguța Vasilescu.

  Acum totul este la latitudinea lui Iohannis care va primi legea spre promulgare, lucru care a făcut-o pe Olguța Vasilescu să declare că ”speră din toată inima ca această lege să nu fie întoarsă de președinte”.

  Olguța și-a apărat legea spunând că aceasta crește pensiile, nu îi sărăcește pe pensionari așa cum acuzase Opoziția și că ”în cei 7 ani de guvernare 2009-2016, în 3 guverne, nu au crescut veniturile din PIB cât au crescut în ultimii 2 ani”, pentru a dovedi că există resursele necesare aplicării ei. 

  Deși Opoziția a făcut mare scandal cu privire la această lege, niciun deputat nu a îndrăznit să voteze contra ei, așa încât Legea pensiilor a fost adoptată cu 197 voturi "pentru" și 70 de abțineri, dar fără nici un vot "împotrivă".

  Tagurile:
  Pensii


  Știrile Zilei