19:52 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Copil

  Țara copiilor luați cu forța: un nou caz ”Sorina”, la Caraș-Severin

  CC0 / Pixabay / Skitterphoto
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (18)
  112904

  Un nou caz revoltător se petrece în localitatea Bocșa din județul Caraș Severin, acolo unde o fetiță de numai șapte ani este pe punctul de a fi despărțită de asistentul maternal.

  BUCUREȘTI, 28 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Gabriela, o fetiță de numai șapte ani, trăiește drama vieții sale, ca urmare a faptului că urmează să fie adoptată de o familie din Timișoara, cu toate că nu vrea să plece.

  Micuța a fost crescută de la vârsta de un an și două luni de un asistent maternal din Bocșa, județul Caraș-Severin.

  Familia mai are nouă copii și a adoptat o fetiță pe care a avut-o ani de zile în plasament, notează stiripesurse.ro. 

  Asistentul maternal Cornelia Miloș, care are fetița în plasament, spune că în urmă cu câteva zile a primit o somație că în data de 3 iulie va trebui să predea copilul și că problemele au demarat destul de rapid și pe ascuns.

  ”Era o fetiță cu multe dificultăți și am zis că ne vom strădui, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem tot ce putem să o recuperăm, iar astăzi pot spune că, parțial, este recuperată. Are probleme de sănătate care sunt din naștere”, a declarat asistentul maternal.

  Acesta a povestit că, la câteva zile după ce au luat-o în plasament, Gabriela a făcut spasmul hohotului de plâns, diagnostic stabilit de un medic specialist din Timișoara. În urma tratamentului, starea fetiței s-a îmbunătățit.

  Молоток судьи
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  În momentul în care familia din Timișoara, care dorește să o adopte pe Gabriela a făcut vizitele de potrivire, fetița a crezut că sunt prieteni de familie, dar, când și-a dat seama că aceștia doresc să o ia de la cei care au crescut-o, sterile emoționale și comportamentul copilei s-au schimbat brusc.

  Fetița a început să aibă repulsie față de orice vizită, iar la școală a devenit retrasă, fapt care a atras atenția învățătoarei, dascălul discutând cu asistentul maternal despre această situație.

  Asistentul maternal susține că a notificat Protecția Copilului că dorește să o adopte pe Gabriela și chiar a depus dosarul. Mai mult, a avut loc ședința de începere a perioadei de evaluare. La câteva ore, însă, după ședința de evaluare, femeia a fost notificată că trebuie să predea fetița pentru a fi adoptată de o altă familie.

  Тема:
  Cazul fetiței Sorina de la Baia de Aramă (18)

  Tematic

  A treia zi de proteste pentru Sorina, fetița luată cu forța pentru a fi dată spre adopție
  Un nou protest pentru fetița Sorina luată de acasă pentru a fi dată în adopție în SUA
  Tagurile:
  forță, Copii


  Știrile Zilei