20:49 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Electric Car

  Veste bună pentru şoferi: Ecotichete de 45.000 de lei – condiţii

  CC0
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  193 0 0

  Ministerul Mediului a venit cu o veste bună pentru şoferii care vor să-şi achiziţioneze un autovehicul nou în locul celui vechi. În cadrul Programului „Rabla Plus”, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei. Care sunt condiţiile.

  BUCUREŞTI, 15 iul – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ministerului Mediului, în doar patru luni de la lansare, bugetul programului „Rabla Plus” pentru persoane fizice a fost consumat în întregime, cu 334 de rezervări, ceea ce reprezintă o premieră.

  „Pentru că apetitul românilor pentru maşini curate este în creştere, am decis să suplimentăm bugetul «Rabla Plus» pentru persoane fizice cu încă 15 milioane de lei, începând de luni. Ne dorim ca şi această nouă alocare să fie consumată până la sfârşitul anului”, a declarat luni ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

  Pentru ca românii să beneficieze, în cadrul Programului „Rabla Plus”, de un ecotichet de 45.000 lei, condiţia este ca ecotichetul să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric. Cumpărătorul poate primi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursă de alimentare externă.

  Acest tip de autovehicul hibrid trebuie să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

  Accesarea programului nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului "Rabla Clasic" se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de extensia "Rabla Plus". În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de opt ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 lei.

  Tagurile:
  Eco, tichete, Rabla


  Știrile Zilei