17:07 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Dubai beach

  Dubaiul vine pe litoralul românesc – investiție uriașă a unui magnat arab

  © AFP 2019 / PATRICK BAZ
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  39710

  Nu mai puțin de zece hoteluri din sudul litoralului românesc ar urma să fie cumpărate de proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding – MOBH – un conglomerat cu sediul în Dubai.

  BUCUREȘTI, 18 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Magnatul arab a fost deja în țara noastră, unde a purtat discuții cu guvernanții români.

  Potrivit unor surse din piața hotelieră, reprezentanții grupului s-au arătat interesați să cumpere, din start, 10 hoteluri din sudul litoralului românesc. Printre acestea se numără Agat, California, Coral, Cristal, Mera Onix, Diamant, Opal, Rubin și Topal.

  Prin aceste achiziții, Mohammad Omar Bin Haider s-ar poziționa din start drept unul dintre cei  mai mari proprietari de hoteluri de pe litoralul românesc, alături de Mohammad Murad și compania THR Marea Neagră, controlată de SIF Transilvania, informează profit.ro

  Surse din turism, citate de profit.ro, spun că în perioada 6-9 iulie 2019, investitorul arab a fost deja pe litoralul românesc. Aceasta a fost, de altfel, și prima luni vizită în țara noastră.

  Investitorul caută hoteluri mari și, deși nu are o limită de buget, vrea ca pretențiile financiare ale eventualilor vânzători de hoteluri să fie realiste.

  La începutul lunii aprilie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu-Oprea, s-a întâlnit, la Abu-Dhabi, cu reprezentantul Guvernului Emiratelor Arabe Unite responsabil de proiecte strategice. Principala temă a discuțiilor a fost atragerea de investiții în România.

  Pe agenda vizitei s-au mai regăsit și întâlniri cu reprezentanți ai MOBH, DP WORLD, Dubai Trade și Custom Dubai.

  Mai mult decât atât, la întâlnirea cu reprezentanți ai Air Arabia Group s-a vorbit și despre posibilitatea deschiderii unei curse aeriene pe ruta București-Sharjah până la finalul lui 2019.

  Tagurile:
  magnat, Investiție, Litoral, Dubai


  Știrile Zilei