17:06 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Țânțar

  Un bărbat, prima victimă din 2019 a virusului West Nile: Când să ne prezentăm la medic

  © Sputnik / Олег Ласточкин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  85 0 0

  Potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, primul caz de infecție cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat la Galați.

  BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Victima este un bărbat în vârstă de peste 80 de ani.

  Institutul Național de Sănătate Publică informează că, în sezonul 2019, în perioada 3 iunie – 18 iulie, a fost înregistrat un caz de infecție cu virusul West Nile, cu debut în săptămâna 27.

  Cazul confirmat a fost înregistrat la grupa de vârstă de peste 80, la o persoană de sex masculin, cu domiciliul în județul Galați, notează antena3.ro

  Pentru prevenirea infecției cu acest virus, specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică ne recomandă să evităm expunerea la țânțari, să folosim substanțe chimice repelente contra acestor insecte, să folosim substanțe insecticide în locuință și în jurul acesteia. De asemenea, românii sunt sfătuiți să monteze plase de protecție la ferestre, să asigure desecarea bălților din jurul gospodăriilor și să îndepărteze recipientele cu apă stătută, precum și gunoiul menajer.

  Când să ne prezentăm la medic

  Virusul West Nile – VWN – poate infecta oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar. Peste 110 de specii de păsări pot fi infectate cu acest virus, informează specialiștii Centrului Medical de Diagnostic și Tratament ”Dr. Babeș” din București. 

  Atenție! Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă.

  Manifestările infecției cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semen de meningo-encefalită. Sunt, însă, câteva semne care impun prezentarea la medic.

  Acestea sunt: febră ridicată însoțită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată și sensibilitate crescută la lumină.

  Tagurile:
  virus


  Știrile Zilei