17:42 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Creierul uman

  Dezvăluire alarmantă: modul cum modifică Internetul creierul uman

  CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  26950

  Un grup de neurologi a dezvăluit modificările care apar în zone ale creierului la persoanele care folosesc foarte mult Internetul. Iată care sunt funcţiile importante ale creierului care sunt afectate.

  BUCUREŞTI, 22 iul – Sputnik, Doina Crainic. O echipă internațională de neurologi de la Universitatea Western Sydney, Universitatea Harvard, Kings College (Londra), Universitatea Oxford și Universitatea din Manchester au descoperit că Internetul poate produce modificări substanţiale în zonele creierului unde au loc procesele cognitive, fiind afectate atenția şi capacitatea de concentrare, capacitatea de a memora și de a desfăşura interacțiuni sociale.

  Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista World Psychiatry.

  „Concluziile principale ale acestui studiu sunt că utilizarea excesivă a Internetului poate afecta într-adevăr multe funcții ale creierului. De exemplu, fluxul neîntrerupt de notificări pe Internet ne determină să avem în mod constant o atenție divizată, ceea ce ne poate afecta capacitatea de a ne concentra pe o singura sarcina”, a declarat neurologul Joseph Firth, conducător al studiului, citat de Sputnik France

  Având în vedere că majoritatea știrilor sunt acum la doar un clic distanță, pe de altă parte, acest lucru poate schimba modul în care omenirea stochează și valorifică faptele și cunoștințele atât în plan social, cât și în creier, a spus specialistul.

  Potrivit Medical Xpress, Organizația Mondială a Sănătății recomanda părinţilor, într-un studiu din 2018, să nu îi expună pe copiii mici (cu vârste între doi și cinci ani) la ecrane mai mult decât o oră sau mai puțin pe zi.  Știrile Zilei