11:08 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  30960

  Potrivit unor surse, plafonul până la care se încasează dări la stat va fi crescut la valoarea de 2300 de lei, astfel că mai mulți pensionari vor fi scutiți de la impozite.

  BUCUREȘTI, 26 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Prevederea ar urma să intre în vigoare din această toamnă.

  Pensiile foarte mari, în schimb, vor fi impozitate masiv, pentru tot ce depășește pragul de 10.000 de lei.

  La momentul de față, Guvernul încă face calcule, iar săptămâna viitoare am putea vedea o primă formă a unei Ordonanțe de Urgență care ar urma, în primul rând, să impoziteze pensiile de peste 10.000 de lei.

  La începutul săptămânii viitoare urmează să aibă loc și niște discuții cu cei din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, astfel încât foștii magistrați să vadă clar care sunt calculele Guvernului și să nu conteste, ulterior, o eventuală măsură drastică pe care o pregătește Executivul, transmite antena3.ro

  Potrivit celui mai recent scenariu, se vorbește despre o impozitare de 50 de procente, dar și de diferența care rămâne peste acest cuantum de 10.000 de lei care ar urma să fie impozitat într-un asemenea fel. Și aceasta în condițiile în care se lua în calcul chiar și o variantă mult mai drastică, de impozitare chiar cu 90%, variantă ce este cuprinsă într-o propunere legislativă aflată acum în Parlament.

  De la Palatul Victoria ar urma să vină încă o veste bună. Este vorba despre creșterea plafonului pentru rețetele compensate la medicamente. În prezent, acest plafon este de 990 de lei și se ia în calcul o creștere la 1100, 1150 de lei.

  Tematic

  Anunț important al ministrului Muncii despre bugetul de pensii
  Iohannis a semnat decretul: românii cu pensii mici, vizați
  Eugen Teodorovici, momentul adevărului: sunt sau nu bani de pensii?
  Tagurile:
  impozite, Pensii, Guvern


  Știrile Zilei