22:03 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Torture

  Fetele dispărute din Caracal. De ce nu au fost găsite. Explicația STS

  CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (204)
  1017 0 0

  Serviciul de Telecomunicații Speciale iese cu precizări, după ce în spațiul public a apărut informația că au fost furnizate greșit trei locații.

  BUCUREȘTI, 26 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Instituția susține că, la fiecare dintre cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție.

  Aceasta a fost transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008.

  Ea a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului, transmite stiripesurse.ro

  În ceea ce privește cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri.

  Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale spun că, pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să dea date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat date de pe o carte de vizită găsită în locația în care se afla.

  Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află în momentul apelului.

  Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

  Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

  Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

  Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală, susțin reprezentanții STS.

  Instituția menționează că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Aceste informații sunt puse la dispoziție de către furnizorul rețelei publice de telefonie la inițierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (204)
  Tagurile:
  criminal, Fete, Crimă, Caracal


  Știrile Zilei