16:41 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (219)
  189 0 0

  Apar tot mai multe cazuri în care neglijența operatorilor de la 112 a avut ca rezultat uciderea victimelor. Un om a fost ucis cu drujba în Timiș după ce operatorul 112 a refuzat să îi trimită echipaj.

  BRUXELLES, 1 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Putregaiul din spatele liniei 112 devine tot clar pe măsură ce apar și alte cazuri de neglijență care duc la crime. Culmea este că cei vinovați de a fi respins apelurile victimelor pentru ajutor nu sunt nici măcar sancționați.

  Un caz similar celui din Caracal a avut loc în Timiș, unde un polițist a refuzat să trimită echipaj unui bărbat tăiat cu drujba, arată știripesurse.ro

  Când a auzit că ușa de la locuința îi este tăiată cu drujba, omul a sunat la 112, însă polițistul care a preluat apelul a refuzat să trimită ajutor, spunându-i omului să se culce că gălăgia se aude de la vecini. Omul a sunat a doua oară la 112, însă până când polițistul a trimis un echipaj, acesta deja murise.

  Și atunci s-a încercat mușamalizarea cazului. IPJ Timiș a ținut totul secret până când presa a publicat informația. Deși inițial au pretins că nu există o astfel de speță, ulterior,  cei de la IPJ au admis că au o astfel de anchetă. Se întâmpla în martie, însă luni întregi mai târziu, polițistul nu a fost sancționat.

  “În urma comiterii faptei, conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului. În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, de către polițist”, transmiteau cu greu reprezentanții IPJ Timiș în 14 martie.

  Au trecut șase luni de la comiterea crimei, iar procedura de cercetare prealabilă a polițistului din dispecerat este suspendată în prezent. Motivul? Pe numele omului legii există un dosar penal în care se efectuează cercetări. “Organele de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-au sesizat din oficiu la data de 21.02.2019, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu. Urmare a acestei sesizări din oficiu s-a constituit dosarul penal cu numărul 2593/P/2019 care se află în curs de soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată fața de polițist, prin dispoziția șefului inspectoratului, a fost declanșată cercetarea prealabilă, procedură care în prezent este suspendată ca urmare a faptului că pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (219)

  Tematic

  Măsuri blânde. Procurorul de la Caracal, suspendat și cercetat disciplinar
  Colonel STS, acuzații incendiare: De ce a fost preluat cazul Caracal de DIICOT București
  Klemm, obligat să explice public: E o legătură între americani și scandalul Caracal?
  Tagurile:
  112


  Știrile Zilei