02:52 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  24711

  Primăria Generală a Capitalei a anunțat că a aprobat organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în Piaţa Victoriei. Evenimentul este așteptat cu îngrijorare pentru că face trimitere la manifestarea similară de anul trecut

  BRUXELLES, 6 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Conform Biroului de presă al municipalităţii, manifestaţia e organizată de Tomescu Tommy Joul, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România.

  Dar evenimentul lasă loc de îngrijorări serioase pentru că se vrea o continuare a manifestării din 10 august 2018, când au avut loc incidente grave între protestatari și jandarmi.

  Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a făcut de aceea un apel către participanţii la protestul care va avea loc sâmbătă ca aceștia să manifesteze în mod paşnic, cu respectarea legii.

  "Vreau să fac un apel către toţi cei care doresc să protesteze, către toţi cei care se vor afla în diferite puncte din Capitală să protesteze în mod paşnic şi să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetăţenii doresc să protesteze, să o facă”, a declarat Fifor.

  El a atras însă atenția asupra incidentelor de anul trecut:

  ”Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând totuşi legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut pe 10 august. Dar despre lucrurile acestea vom mai discuta cu siguranţă până sâmbătă", a mai spus ministrul de Interne.

  Tagurile:
  miting 10 august, protest


  Știrile Zilei