08:41 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  42101

  Cazul şocant al fetei pline de sânge din Galaţi ignorată de poliţişti a condus la o demisie. De asemenea, fostul director adjunct al Direcției pentru Protecţia Copilului din Galați vine cu noi detalii despre ce s-a întâmplat mai exact.

  BUCUREŞTI, 6 aug – Sputnik, Doina Crainic. La o zi după ce o fată de 15 ani, care se afla într-un centru de plasament, a fost găsită plină de sânge pe o stradă din oraş, ignorată de poliţiştii care stăteau în maşină fără a interveni, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Ciprian Groza, şi-a dat demisia.

  Potrivit acestuia, sâmbătă, între orele 17.00-20.00, fata şi-a luat bilet de voie spunând că vrea să se plimbe în oraş. Însă fata ar fi mers la domiciliul prietenului său, un băiat de 15 ani.

  „Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat de ce ştim că s-a întâmplat, acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei”, a declarat Groza.

  Fata a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică. DGASPC Galaţi a deschis o anchetă.

  De asemenea, marţi s-a luat decizia ca, până la finalizarea anchetei disciplinare, cei doi poliţişti care au asistat indiferenţi la suferinţa copilei să patruleze doar pe jos, fără a avea dreptul de a folosi mașina poliției.

  Iniţial, fata a mărturisit că a fost violată, dar, la Poliție, și-a schimbat declarațiile.

  Tagurile:
  poliția, Demisie, fată, Galați


  Știrile Zilei