20:14 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Fotbal

  A murit o legendă a fotbalului românesc!

  © Sputnik / Владимир Песня
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  32520

  Unul dintre cei mai mari antrenori din istorie, a condus cele mai importante echipe românești, a câștigat în repetate rânduri campionatul – și a câștigat meciuri care au rămas în istorie!

  BUCUREȘTI, 12 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O veste cutremură și îndoliază iubitorii fotbalului românesc – a murit unul dintre cei mari antrenori - Florin Halagian. ”Armeanul” avea 80 de ani.

  Ca jucător, Florin Halagian a jucat la câteva echipe mari ale timpului – Dinamo, Progresul Bucureşti și FC Argeş Piteşti, echipa care avea să-i aducă gloria, ca antrenor.

  În Trivale și-a început cariera de antrenor, la numai 32 de ani. Sub conducerea lui, Argeșul a devenit au devenit campioană (1971-72) și a obținut una dintre cele mai de răsunet victorii ale unei echipe românești, 2-1, contra lui Real Madrid, în 1972, fiind gata să elimine celebra echipă spaniolă.

  Ca urmare, pe 14 decembrie 1972 Real l-a invitat pe Dobrin la meciul de retragere al celebrului Gento – iar elevul lui Halagian nu s-a făcut de râs - a fost cotat drept cel mai bun de pe teren! Dobrin a mai rămas şapte zile la antrenamente la Madrid, dar s-a întors la Piteşti.

  O altă mare victorie a fost câștigarea campionatului în 1978-79, după un ultim meci de legendă cu Dinamo – încheiat cu 4-3 pentru elevii lui Halagian.

  Halagian a mai antrenat echipe precum FC Olt-Scornicești, Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Dinamo Bucureşti, FC Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Mioveni şi Gloria Bistriţa.

  Halagian a avut o contribuţie majoră la construirea echipei de aur ”Steaua”, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. A câştigat titlul de campioană și cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92.    Știrile Zilei