05:59 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Poliția Română

  Atenţie, şoferi: noua modificare în Codul rutier – sancţiuni uriaşe şi lipsirea de carnet

  © Photo: Facebook / Poliția Română
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1010 0 0

  Modificările aduse Codului rutier de o nouă ordonanţă îi vizează atât pe şoferi, cât şi pe cei care conduc vehicule pentru care nu este nevoie de permis auto. S-au introdus sancţiuni mai mari.

  BUCUREŞTI, 17 aug – Sputnik, Doina Crainic. Noile modificări prevăd sancţiuni aspre pentru utilizarea dispozitivelor mobile în timpul condusului, atât de către șoferii de autovehicule sau motociclete, cât și de către cei care se deplasează cu vehicule care nu necesită permis auto, precum bicileta, trotineta, căruţe, scuter-ul etc. Amenzile în cazul acestora sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

  Se sancţionează cu amendă „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia”, se precizează în ordonanţă.

  De asemenea, potrivit noului Cod Rutier, conducătorii auto care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce manevrează maşina riscă să rămână şi fără carnetul de conducere pentru o perioadă de o lună. Amenzile sunt uriaşe: între 1.305 şi 2.900 de lei. Aceasta înseamnă sancţiuni contravenţionale între 9 şi 20 de puncte.

  Tagurile:
  Cod rutier


  Știrile Zilei