01:15 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Sorina Pintea, vizită la maternitate

  Crima de la Săpoca: Sorina Pintea, declarații șoc despre tragedie

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (10)
  376 0 0

  Ministrul Sănătății a precizat că bărbatul care a omorât patru bolnavi și a rănit alți nouă a fost internat, la început, într-o cameră cu supraveghere, însă a fost mutat vineri, când a venit alt pacient care necesita internare.

  BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Aflată la Buzău pentru a coordona ancheta internă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după ce patru persoane au murit și mai multe au fost rănite grav, Pintea a explicat cum de a fost posibilă producerea tragediei.

  Demnitarul a precizat că medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca l-a internat, joi, pe agresor, într-o cameră cu supraveghere.

  „Pacientul a venit de la UPU, el acolo fiind adus cu o ambulanță. În momentul în care s-a deplasat de la camera de gardă, unde fusese consultat, spre garderobă, a făcut o criză convulsivă, lucru care a determinat-o pe doctorița care era de gardă să îl interneze într-un salon cu supraveghere, unde a stat aproximativ 14-15 ore”, a explicat ministrul, potrivit stiripesurse.ro

  Pintea s pus că, din motive pe care nu le înțelege, pacientul a fost mutat vineri într-o camera fără supraveghere. Și aceasta fiindcă 14-15 ore nu au fost problem, iar pacientul a fost liniștit și cooperant, potrivit însemnărilor medicilor.

  Între timp, însă, a venit un alt pacient care necesita internare, iar două paciente au avut o altercație, motiv pentru care s-a constatat că e nevoie să fie separate – ”a fost o nebunie, încă nici eu n-am descifrat exact ce s-a întâmplat, s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt consemnat în foaia de observație, vineri”, a explicat Pintea.

  Viorica Mihalașcu, directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău a declarat că bărbatul de 38 de ani a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu continuă, pentru că simptomatologia lui nu prevestea o astfel de evoluție.

  Тема:
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (10)
  Tagurile:
  Sorina Pintea


  Știrile Zilei