20:07 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  O soră medicală și un pacient la spital

  Ce se întâmplă cu criminalul de la Săpoca

  © Sputnik / Всеволод Тарасевич
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (11)
  214 0 0

  Instanța buzoiană a decis ca bărbatul care a ucis patru persoane și a băgat în spital alte nouă, dintre care una a decedat ulterior să rămână internat provizoriu la Spitalul Săpoca.

  BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. N. Lungu se află încă la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde a ucis cu bestialitate patru pacienți, pe fondul unui episod psihotic cauzat de sevrajul etilic.

  Din pricina stării sale de sănătate, anchetatorii au propus internarea sa în secția de psihiatrie, acolo unde se poate primi tratamentul corespunzător.

  El nu va merge în arestul Inspectoratului de Poliție al Municipiului Buzău.

  Potrivit articolului 247 din Noul Cod de Procedură Penală, judecătorul de drepturi și libertăți poate dispune internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului care este bolnav mintal ori consumator cronic de substanțe psihoactive, ”dacă luarea măsurii este necesară pentru înlăturarea unui pericol concret pentru siguranța publică”, informează reporterbuzoian.ro

  În situația de față, suspectul de omor a fost internat pentru a i se asigura asistența medicală specializată până la însănătoșire sau până la ameliorarea stării de sănătate.

  De asemenea, suspectul nu va fi păzit de polițiști, ci de personalul de supraveghere de care dispune spitalul.

  Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a explicat că tragedia ar fi putut fi evitată. Potrivit demnitarului, s-a produs un lung șir de erori umane.

  ”De exemplu, se arată în fișa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente. Stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu pacienți probleme psihice”, a punctat Pintea.

  Тема:
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (11)
  Tagurile:
  Criminal, Spitalul Săpoca


  Știrile Zilei