19:37 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Supermarket

  Panică într-un supermarket - un șarpe, găsit pe rafturile de legume (FOTO)

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  2138 0 0

  Angajații, dar și cumpărătorii de la un supermarket din municipiul Sfântul Gheorghe au intrat în panică văzând un șarpe pe rafturile de legume.

  BUCUREȘTI, 24 aug - Sputnik. Potrivit declarațiilor oficialilor de la Direcția Sanitar Veterinară Covasna, șarpele găsit în supermarket este inofensiv, însă acesta a fost lichidat până la sosirea herpetologului pentru a-l prinde, întrucât ar fi un șarpe de casă, specie protejată.

  „După ce am fost alertaţi (...), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (...) Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan”, a menționat șeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna, Siko Barabasi Sandor, pentru Agerpres.

  El a mai declarat că șarpele găsit în magazin ar avea 70 de centimetri lungime și

  ar fi fost „importat” odată cu smochinele aduse din străinătate.

  El a menţionat că a fost vorba despre un şarpe de casă în lungime de aproape 70 de centimetri, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

  „Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (...) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (...) Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat Siko Barabasi Sandor.

  După acest caz, au fost retras toate cutiile cu smochine proaspete şi au fost luat măsuri de igienizare, potrivit conducerii magazinului. 

  Tagurile:
  Supermarket, Șarpe


  Știrile Zilei