20:02 24 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.30
 • USD17.53
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  46810

  Ministrul Sănătății a precizat că, teoretic, aceste tichete pot fi acordate, însă decizia aparține conducerii spitalelor, nu a instituției pe care o conduce.

  BUCUREȘTI, 28 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorina Pintea a precizat că voucherul de vacanță este o cheltuială salarială și că angajatorul este cel care decide dacă acordă sau nu aceste tichete.

  ”Am auzit multe discuții legate de impactarea bugetului de cheltuielile de personal – aici era vorba de achiziții. De ce, pentru că precis managerul i-a spus așa: ”dacă noi cumpărăm vouchere de vacanță, cheltuiala de personal va fi foarte mare și n-o să ne rămână bani să ne dezvoltăm, să cumpărăm materiale”. Dar este o falsă problemă”, a punctat demnitarul.

  Ministrul a explicat că faptul că salariile au crescut nu ar trebui să consume prea mult în bugetul contractat al unui spital, pentru că banii pentru majorări se dau separate față de acesta. În acest caz este posibil să fie o greșeală de management, a mai adăugat Pintea.

  Demnitarul a adăugat că are o anumită valoare contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Este vorba despre spitalele publice.

  Din acea valoare se plătesc și salarii. Din valoarea respectivă, însă, se plătesc salarii la nivelul lui 31 decembrie 2009.

  Majorările salariale sunt date suplimentar spitalului pe un act adițional la contractul cu Casa, deci, teoretic, nu ar trebui să influențeze bugetul de cheltuială de personal pe care l-a avut spitalul înainte.

  ”Hai, poate cu voucherele de vacanță și indemnizația de hrană, mai nou, dar nu foarte mult, 2-3 procente, dar nu mai mult. Dar am văzut creșteri spectaculoase, de la 58%, la 75%”, a precizat Pintea.

  Tagurile:
  Vouchere de vacanță, Sorina Pintea

  Știrile Zilei